Takaisin kirjautumiseen

Työsuojeluvaalisovellus: Henkilötietojen käsittely ja käyttöehdot

Henkilötietojen käsittely

Työturvallisuuskeskuksen Työsuojeluvaalisovelluksessa kysytään henkilötietoja silloin, kun käyttäjä

  • rekisteröityy sovellukseen
  • lisää äänestäjiä työsuojeluvaaleihin
  • lisää vaaliehdokkaita työsuojeluvaaleihin

Rekisteröinnin yhteydessä kysytään sähköpostiosoite. Äänestäjistä kirjataan etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite. Vaaliehdokkaista kirjataan etunimi ja sukunimi. Vaihtoehtoisesti ehdokkaista kirjataan nimike / työtehtävä ja työpiste / osasto.

Vaalitapahtuman järjestäjä hallinnoi tietoja, ja kaikki em. tiedot mukaan lukien vaalitulokset poistuvat automaattisesti kahden viikon kuluttua vaalien päättymisestä. Vaalitapahtuman järjestäjä huolehtii tietosuojasta äänestäjien ja vaaliehdokkaiden suuntaan.

Henkilötietojen käsittely perustuu lakisääteiseen velvoitteeseen.

Henkilötiedot säilytetään EU-alueella.

Tarkempia tietoja henkilötietojen käsittelystä työsuojeluvaalien yhteydessä on saatavilla vaalien järjestäjältä

Sovelluksen käyttöehdot

Työturvallisuuskeskuksen Työsuojeluvaalisovellus on maksuton työkalu, jolla voi kerätä sähköisiä ääniä työsuojeluvaaleissa. Sovellus on tarkoitettu ainoastaan työsuojeluvaaleihin, joissa valitaan työntekijöiden/toimihenkilöiden edustajat työpaikkojen työsuojelun yhteistoimintaan: Työsuojeluvaltuutetut ja varavaltuutetut, Työsuojelutoimikunnan jäsenet ja Työsuojeluasiamiehet.

Sovellusta ei saa käyttää muihin vaaleihin, kuten esim. luottamushenkilöiden valintaan. Havaitessaan väärinkäyttöä, Työturvallisuuskeskus voi poistaa henkilön käyttöoikeudet sovellukseen. Rekisteröinnin yhteydessä käyttäjä hyväksyy palvelusopimuksen, joka oikeuttaa sovelluksen käyttöön työsuojeluvaalien järjestämiseksi. Sovelluksen käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.

Miten toimin, kun haluan tietää tietojeni käsittelystä?

Rekisterinpitäjänä toimii vaalien järjestäjä ja käyttääksesi rekisteröidyn oikeuksia, voit olla yhteydessä vaalien järjestäjään.


Takaisin kirjautumiseen